V aktuálnom roku sme pre našich zákazníkov pripravili seriál „Axians Technologické raňajky“, ktorý sa venuje témam v oblasti riešení pre Kybernetickú bezpečnosť. V rámci seriálu postupne predstavujeme partnerské a vlastné riešenia v rámci siete Axians, úspešné príbehy ich realizácie u našich zákazníkov.

26.9.2024 | V poradí tretie Axians Technologické raňajky sa uskutočnili v stredu 24. septembra 2024 v hoteli Lindner v BratislaveNosnou témou podujatia bol Efektívny bezpečnostný dohľad.  V úvode odborného programu sme sa ešte v krátkosti venovali  zhrnutiu všetkých legislatívnych náležitostí v kontexte na smernicu NIS2 a jej praktickým dopadom v podnikaní našich zákazníkov. Ďalej program pokračoval  predstavením prístupu a služieb Axians v oblasti riešení pre bezpečnostný dohľad. Bližšie sme sa pozreli na Log Management a jeho prínosy pre interné použitie v rámci prevádzky, a následne sme predstavili portfólio a rozsah služieb SOC (Security Operations Center) a vlastných rozšírení v rámci siete Axians. 

Agenda podujatia:

  • Úvod a právne požiadavky podľa NIS2 – Požiadavky na firmy z pohľadu zákona o kybernetickej bezpečnosti (NIS2).
  • Logmanagement – Zabezpečenie auditnej stopy nielen pre splnenie regulačných požiadaviek, ale aj ako zdroj pre forenznú analýzu a bezpečnostný dohľad, a taktiež pre interné použitie v rámci prevádzky.
  • Axiem – Keď je plnohodnotné SOC zbytočne veľké riešenie na splnenie vašich potrieb. Služba proaktívneho vyhodnocovania bezpečnostných udalostí v rámci riešenia logmanagement a vlastných rozšírení pripravených v rámci Axians.
  • SOC Advanced – Služba vytvorená na poskytovanie bezpečnostného monitorovania aj pre náročných klientov so špecifickými požiadavkami, napríklad na poskytovanie dohľadu nad výrobnou infraštruktúrou a OT zariadeniami.
  • SOC Light – Riadená služba detekcie a reakcie (Managed Detection and Response) – poskytuje nielen nasadenie systému EDR, ale aj proaktívnu reakciu na kybernetické incidenty.
  • Digitálna forenzná analýza a reakcia na incidenty (DFIR  – Digital forensics and Incident Response) – Odborné služby na riadenie a zmierňovanie kybernetických incidentov.

Prezentovali Peter Suchý, vedúci oddelenia kybernetickej bezpečnosti a riešení monitoringu z Axians Slovakia a Radim Oštádal, vedúci oddelenia kybernetickej bezpečnosti, Axians ICT CZ.